Вести

Завршни радови на реконструкцији улица у Буђановцима

Председник Општине Рума Слађан Манчић обишао је данас завршне радове на реконструкцији Улице Небојшe Јерковићa и Партизанска улице у Буђановцима. Пројекат реконструкције најлошијих саобраћајница у Буђановцима, заједнички финансирају Управа за капитална улагања АП Војводине и Општина Рума.

Председник Манчић је након обиласка радова оценио да је један велики посао пред завршетком, те да ће реконструисане улице дати једну нову слику Буђановаца, на задовољство и мештана и свих у локалној самоуправи.

"Морам рећи да су многи и сумњали да ће до реализације доћи, пре свега због компликоване процедуре, тендера, обезбеђивања додатних средстава, све је то утицало да се цео пројекат мало одужи. Међутим, задовољни смо јер се цео посао приводи крају, тренутно се ради се завршни АБ слој асфалта и верујем да ћемо до краја ове седмице имати две реконструисане улице. Те улице ће дати једну нову слику Буђановаца, на задовољство и мештана и нас у локалној самоуправи", изјавио је председник Манчић.

У реконструисаним улицама саобраћај ће бити и безбеднији и комотнији, сматра први човек румске општине. Радовима у Буђановцима обухваћено је око 1,5 километара саобраћајница, а коловоз је проширен на 6 метара.

"Добар пут је потребан свима и у граду и у селима. Ове улице у Буђановцима се раде заиста квалитетно, асфалтира се у два слоја, постављени су ивичњаци. Ми ни у Руми немамо ивичњаке ни у улицама које су давно асфалиране, ни у оним ранијег датума. Желео бих да пут потраје што дуже и мислим да смо урадили једну добру ствар за Буђановце", поручио је Манчић.

Цео посао реконструкције важних сеоских улица је вредан 55.992.910,95 динара, а Управа за капитална улагања је издвојила чак 46,3 милиона динара.
Паралелно са радовима на асфалту у Партизансој улици радиће се и канали са обе стране пута, банкине и паркинг преко пута сеоске основне школе, а по пројекту предвиђена је и заштитна метална ограда око ОШ "Небојша Јерковић".

www.ruma.rs